İL TEMSİLCİLİĞİ HAKKINDA

11.11.2021

İL SPOR DALI TEMSİLCİ ADAYLARINA DUYURU 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü il spor dalı temsilci yönetmeliğinin, spor dalı temsilcilerinin nitelikleri ve atanmalarıyla ilgili maddelerine istinaden Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve 4 yılda bir yapılan federasyon genel kurul seçimlerinden sonra federasyonlarımızın yurtiçi bağlantılarını sağlamak üzere ilimizdeki il temsilcilerinin yeni dönem atamaları söz konusu yönetmelikte belirtilen niteliklere uyan kişilerin başvuruları değerlendirilecektir.

Bu doğrultuda seçimleri tamamlanan federasyonlarımızın il temsilciliği görevini yürütmek isteyenlerin dilekçe, nüfus cüzdanın fotokopisini ve linkte belirtilen formu eksiksiz bir şekilde doldurarak İl Müdürlüğümüz Spor Servisine teslim etmeleri gerekmektedir.


                           İL SPOR DALI TEMSİLCİLERİNİN NİTELİKLERİ

1-İl spor dalı temsilcilerinde ilgili oldukları spor dalında sporcu, antrenör, hakem veya yöneticilik yapmış, spor çevresinde tanınmış ve iyi eğitim almış olma gibi nitelikler aranır.
2-İl spor dalı temsilcisi olmak isteyen adayların çevresinde ve il temsilciliği yapmak istediği camia içerisinde iyi nitelikleriyle tanınıyor ve seviliyor olması.
3-İyi eğitim almış (öncelikli yüksekokul mezunu) olması.
4-Onsekiz yaşından küçük olmamak.
5-İş yaşamında başarılı olmak, Girişken ve iş bitirici olmak,
6-Bir defada altı ay veya daha fazla men veya hak engelleme cezası almamış olmak.
7-Ağır hapis veya bir yıldan fazla hapis ya da yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hapis cezası ile cezalandırılmamış olması.
8-Zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve onur kırıcı suçtan ceza almamış olmak.
9-İstimal istihlak kaçakçılığı dışında; kaçakçılık, resmi ihalelerle alım - satımlara fesat karıştırmak ve devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı, tecil edilmiş olsa bile ceza almamış olmak ve Temsilcilik yapmaya engel bir durumunun bulunmaması ön koşuldur.


İL SPOR DALI TEMSİLCİLERİNİN ATANMALARI

 

İl spor dalı temsilcisi atamaları, federasyon başkanları seçiminden sonra en geç iki ay içerisinde dört yıllık süreyle görev yapmak üzere yapılır. Federasyon başkanları seçiminin öne alınması halinde il spor dalı temsilcisi ataması da buna göre yapılır.
İl spor dalı temsilcisi atamalarıyla ilgili duyurular, il müdürlüklerince müracaatlardan on gün önce il müdürlüğü resmi web sitelerinde ve ilan panolarında ilan edilmek suretiyle yapılır.
İl spor dalı temsilcisi olmak isteyen ve yukarıdaki maddelerde belirtilen niteliklere sahip olanlar bulundukları ilin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine dilekçe ile müracaat ederler. İl müdürlükleri müracaatları değerlendirir ve nitelikleri uygun olanların adaylıklarını kabul ederek il başkanının onayına sunar. Adaylar arasından birisi il müdürünün teklifi ve il başkanının onayı ile il spor dalı temsilcisi olarak atanır. Ataması yapılan il spor dalı temsilcisinin adı soyadı ilgili federasyon başkanlığına bildirilir.
İlde faal olmayan spor dallarında il spor dalı temsilcisi ataması yapılmaz. Ancak, faal olunması halinde il spor dalı temsilcisi ataması belirtildiği şekilde yapılır.
İl spor dalı temsilcisinin altında görev yapmak üzere, il spor dalı temsilcisinin uygun görüşü il müdürünün teklifi ve il başkanının onayı ile il spor dalı temsilci yardımcısı ataması yapılır.

 

İL SPOR DALI TEMSİLCİLİĞİ ADAYLIK TALEP FORMU