Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlilerinin 2’nci günü Meşaleli Kayak Gösterisi ile son buldu.

103’ncü yılında düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezindeki turizm işletmelerinde görev yapan kayak hocaları, meşaleli kayak gösterisi yaptı.

1915 yılının Aralık ayında Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ve turizm işletmelerinde görev yapan kayak hocaları, Kars’ın Sarıkamış İlçesi Cıbıltepe Kayak Merkezinde Meşaleli Kayak Gösterisi yaptı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi 1. etaptan ellerinde meşaleler ile kayan JAK tipimi ve kayak hocalarının gösterisi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve yüzlerce vatandaşın hazır bulunduğu alanda son buldu.

Daha sonrada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, üzerinde ‘Sarıkamış 103. Yıl’ yazan yazıyı JAK timleriyle birlikte tutuşturdular.

Bakan Arslan ve Bak, yurdun dört bir yanından gelerek anma etkinlilerine katılan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.