Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki yarışma alanında 15 ülkeden 104 sporcu, sabah erken saatlerde antrenman yaptıktan sonra bayrak yarışlarında mücadele etti. 

Toplu halde çıkış alan sporcular, parmaklarına takılan elektronik cihazlar ve ellerindeki haritalarla orman içerisinde yön bularak varış noktasına ulaşmaya çalıştı.

Kar altında yarışan sporcular en iyi dereceyi elde etmek için kıyasıya mücadele etti. Bitiş çizgisine gelen bazı sporcular yorgunluktan kendilerini karın üzerine bıraktı.

Yarışlarda dereceye giren sporcular için madalya töreni düzenlendi. Buradaki törenin ardından kapanış seromonisi gerçekleştirildi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, yaptığı konuşmada Türkiye'nin ve Sarıkamış'ın önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını ifade ederek, "Dereceye giren tüm sporcuları tebrik ediyorum, önümüzdeki dönemde hem kış hem de yaz mevsimlerinde Sarıkamış'a davet ediyoruz. Karşılamaktan ağırlamaktan onur duyarız.  2020'de Rusya'da yapılacak yarışmalarda tüm sporculara başarı diliyorum." dedi. 

Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Bektaş ise 15 ülkeden gelen sporcuların Sarıkamış'tan mutlu bir şekilde ayrıldığını söyledi.

- "Sporcular Sarıkamış'tan mutlu ayrıldı"

Bektaş, sporcuların Sarıkamış'tan mutlu bir şekilde ayrıldığını ifade ederek, "Dünyanın en iyi sporcuları Sarıkamış'ı dünya klasmanında eşi benzeri olmayan bir organizasyonda mutlu bir şekilde ayrıldı. Kazasız belasız, başarıyla bir organizasyonu geride bıraktık. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." diye konuştu. 

Bayrak yarışlarında dereceye giren sporcular şunlar:

Erkekler kategorisinde 1. Jorgen Baklid, Jorgen Madslien, Lars Moholdt (Norveç), 2. Vladislav Kiselev, Eduard Khrennikov, Sergey Gorlanov (Rusya), 3. Markus Lundholm, Erik Blomgren, Erik Rost (İsviçre)

Kadınlar kategorisinde, 1. Alena Trapeznikova, Tatyana Oborina Mariya Kechkina (Rusya), 2. Hanna Eriksson, Magdalena Olsson, Tove Alexandersson (İsveç), 3. Marhut Turune, Milka Reponen, Salla Koskela (Finlandiya).

Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.