Selçuklu Türklerinin Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 950. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 93 Harbi olarak bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus savaşında 15 bin askerin şehit olduğu Yahni Dağı’na saygı tırmanışı gerçekleştirildi.

Kent merkezine 15 kilometre mesafede, 2254 rakımdaki Yahni Dağı tırmanışına Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat,İl Müftüsü Mehmet Genç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü dağcılarının katılımı ile  başlayan 2.5 kilometrelik yürüyüş yaklaşık 1.5 saat sürdü. 7’den 70’e katılımın sağlandığı yürüyüş sonunda katılımcılara su ve közde çay ikram edildi. Dağcıların da 1 gün önceden kamp kurduğu zirvede kısa bir dinlenmenin ardından Müftü Mehmet Genç Kur’an-ı Kerim okudu ardından dua etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ise, “Selçukluların Anadolu’ya girişlerinin 950. yıldönümü anma programı çerçevesinde bizde valiliğin organize etmiş olduğu sporcu ve personel arkadaşlarla katıldık. Dağcılarımızda dün çadırlarını kurdular. Bu sene ilki yapıldı. Umarız geleneksel hale gelir ve her yıl Sarıkamış Allah-u Ekber şehitleri gibi burada da anma programları düzenleriz.” diye konuştu.