ASKF ve Gençli Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla 14 Ağustos 2014 tarihinde başlayan Kurumlar arası futbol müsabakaları bugün yapılan final müsabakası ile sona erdi.

26 kurumun katılımıyla gerçekleşen 79 müsabakanın neticesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kars Belediyesi takımları final maçı oynamaya hak kazandı. İki kurum takımı arasında başlayan müsabaka 30 ar dakikalık iki devre oynandı. İlk yarıyı maçın ilk dakikasında penaltı vuruşu ile erken golü bulan Milli Eğitim  Müdürlüğü kulübü önde kapattı. İkinci yarıda da iki takım da birer gol bulmasıyla maç 2-1 Milli Eğitim Müdürlüğü futbol takımın şampiyonluğu ile sonuçlandı.

 Turnuva sürecinde 1 takım diskalifiye edilirken, 4 takımda müsabakalardan çekilmişti. Bütünü dostluk çerçevesinde geçen müsabakalar sonrasında 1. olan takıma kupası Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından verildi. Dostluğun devamı temennisiyle verilen kupa 1. takımın kaptanı ve diğer futbolcular tarafından coşkuyla havaya kaldırıldı. Kars Belediyesi takımına 2.lik kupası İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Özbey tarafından verilirken 3. takıma kupası İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun verdi. Müsabakaların Centilmenlik ödülünü ise Gençli Spor İl Müdürlüğü sporcuları İl Müdürü Gürsel Polat’ın elinden aldılar. Müsabakaları yöneten 14 hakeme de hediyeleri, Öğretmenevi Müdürü Emre Okan Bayramoğlu tarafından verildi.

 Giderleri katılımcı kurumların 250 şer liralık bağışlarıyla karşılanan müsabakaların organizasyonunu sağlayan Gençlik Spor İl Müdürü ve ASKF Başkanı, ortak bir açıklama yaparak “ Sporun amacı bellidir, dostluk ve kardeşlik şiarında kurumları bir araya getirerek, galibi dostluk olacak müsabakalar düzenlemeyi amaçladık. Müsabaka süresince de bu amacı sağlamış olduk. Müsabakaların başlamasında ve gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyor, şampiyon ekibimizi kutluyoruz “ dediler.

 Maç sonrasında, sahalarda görmeyi hep arzuladığımız bir tablo vardı ki, iki takım  futbolcu ve yöneticileri bir arada dostluk pozu verdiler. Bu poz “ Gelin Spor Yapalım, tek galibi DOSTLUK olsun” beklentisinin resmi gibiydi.

Dereceye Giren Kurumlar;
1.Kars Milli Eğitim Müdürlüğü
2.Kars Belediyesi
3.Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü