Türkiye Dağcılık Fedarasyonun düzenlemiş olduğu 20/21 aralık tarihleri arasında düzenlenen Allahuekber zirve tırmanışına 2 kulüp ve sporcular  katıldı.

ALLAHUEKBER Dağları'nda 22 Aralık 1914'te Ruslara karşı başlayan Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen binlerce askeri, mezarları başında Türk dağcıları andı. Yarım metreyi bulan kar ve gece çadırları donduran soğuğa rağmen, dağcılar deniz seviyesinden 3 bin 120 metre yüksekliğe tırmanarak 100'üncü yıl nedeniyle düzenlenen ilk etkinliğe katıldı.

 21 Aralık günü Erzurum- Kars karayolu kenarındaki Sarıkamış Şehitliği'nde dağcılar tarafından ilk tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın topluca söylenmesinin ardından dağcılara Sarıkamış Herakatı ile ilgili bilgi verildi. Sarıkamış'tan Selim ilçesine bağlı Sarıgün Köyü'ne otobüslerle geçen dağcılar, üç saatlik bir tırmanışla deniz seyivesinden 2 bin 650 metre yüksekliğe çıkarak kamp kurdu. Binlerce Osmanlı- Rus askerinin hayatını kaybettiği Allahuekber'de karlar üzerlerine kutup çadırlarına yerleşen dağcılar, şiddetli soğuğu iliklerine kadar hissettiler. Çadırlarda geceleyen dağcılar, Sarıkamış Harekatı'nın başladığı gün olan 22 Aralık sabahı Allahuekber'e tırmanışa geçtiler. Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Allahuekber'e tek sıra halinde karlara bata çıka 3 saatte tırmanan dağcılar, bayraklı zirvede şehitleri için 100'üncü yılda saygı duruşunda bulundu ve topluca İstiklal Marşı'nı söylediler. Şehitlerin karlar altındaki mezarlarını ve Meçhul Asker anıtını da ziyaret eden dağcılar, daha sonra aynı yollardan tekrar döndüler.