Kars’da düzenlenen Okul Sporları Curling Gençler Türkiye Şampiyonası başladı.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen ve Kars Olimpik Buz Sporları Salonu’nda 4 gün sürecek Okul Sporları Curling Gençler Türkiye Şampiyonasına 7 ilden 35 takım ve toplam 150 sporcu katıldı.

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltık, Spor Şube Müdür Vekili Okan Ünal, sporcular ve vatandaşların katıldığı açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Spor Hizmetleri Müdürü Ömer Saltık, " Burada 7 ilden 35 takımın katılımıyla toplam 150 sporcu bulunmakta, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, yapılan bu organizasyonun dostluk,kardeşlik ve centilmenlik çerçevesinde sakatlık yaşanmadan bitmesini temenni ediyorum. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla gezilmesi, görülmesi gereken serhat şehrimizi fırsat bulunca gezmenizi tavsiye ediyorum.Buradan ayrıca ailelerinize, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza Kars'tan kucak dolusu selamlarımızı iletmenizi istirham ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay’ın açılış atışıyla başlayan şampiyona genç erkekler müsabakaları ile devam etti.

Şampiyona, 5 Haziran Pazartesi günü oynanacak final karşılaşmaların ardından sona erecek.