İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile 240 gence Basketbol, Voleybol, Hentbol, Badminton ve Kort Tenisi malzemelerini Proje Kurum Yetkilisi Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat tarafından dağıtıldı. Polat’a dağıtım sırasında Projeden Sorumlu Şube Müdürü Müslüm Kılıçoğlu, Proje Koordinatörü Ergin Çağrı, kurs hocaları ve veliler eşlik etti.

02 Aralık 2015 tarihinde başlayan ve 02 Haziran 2016 tarihinde tamamlanan Basketbol, Voleybol, Hentbol, Badminton ve Kort Tenisi kurslarına katılan 240 öğrenciye spor malzemeleri ve kıyafet dağıtımı yapıldı.

Spor malzemesi dağıtımından sonra gazetecilere açıklama yapan Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, “Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi’nin Dezavantajlı Gençler ve Sosyal İçerme, Gönüllülük ve Hareketlilik temel politika alanlarında yer alan hedefler çerçevesinde; Kış koşullarının ağır ve güneşli gün sayısının az olduğu kentimizde salan sporlarına yoğunlaşmak için 240 gencimizi kapsayan “Umayın Sporcuları” adlı proje 27 Ağustos 2015 ile 27 Ekim 2016 tarihleri arasında SODES’in finansal desteği ve Kars Valiliği Koordinasyonunda Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafınca yürütülmektedir. 02 Aralık 2015 tarihinde başlayan ve 02 Haziran 2016 tarihinde tamamlanan Basketbol, Voleybol, Hentbol, Badminton ve Kort Tenisi kurslarına katılan 240 öğrenciye spor malzeme dağıtımı yaptık. Projemiz kapsamında 5 branşta 6 aylık teorik ve pratik eğitim verilen sporcularımıza kurs sonunda lisanslandırma yapılarak Gençlik Spor Kulübü çatısı altında spor kariyerlerine devam etmeleri sağlanacaktır.” dedi.