Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca 15 Temmuz sürecinde Ülkemizin yaşadığı vahim durum karşısında, kahramanlık gösteren vatandaşların o gece yaşananları  ilk ağızdan halkımıza ve gençlerimize aktarmak amacıyla "Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" projesi yapılması planlanmaktadır. 

Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü sağlamak için 15 Temmuz Gecesi canlarını  hiçe sayarak tankların ve silahlı teröristlerin önünde duran değerli vatandaşlarımızın katılacağı 25/10/2016 tarihinde saat 19.00'da Kars Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar adıyla bir program düzenlenecektir.

Programın moderatörlüğünü dizi ve sinema oyuncusu İsmail Hakkı yapacaktır. Programın konukları ise Abdullah İRGİN, Mehmet Şükrü KINTAŞ, ve Danyal ŞİMŞEK'dir.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa dökülen milyonlardan; tankların önüne duran, askeri geri çekmek için mücadele eden, tanka tüfeğe aldırmadan meydanlara inen, darbe girişimine karşı duruşları ile simge olan kahramanlar o gece yaşadıklarını, hislerini ve duygularını gençlerimizle ve vatandaşlarımızla paylaşacaklardır.

Tüm Kars Halkı Davetlidir.