Rusya’nın Saint Petersburg kentinde organize edilen şampiyonada 64 kiloda Rus rakibi Sergei Margarian'ı 3-0 yenerek Dünya Şampiyonu olan Karslı Milli Sporcu Tuğrulhan Erdemir baba ocağı Kars’a geldi.

Rusya’da yapılan Gençler Dünya Boks Şampiyonasında 64 kiloda Tuğrulhan Erdemir Dünya Şampiyonu olurken, 60 kiloda Necat Ekinci Dünya 3’ncüsü ve Romanya’da yapılan Uluslararası Yıldızlar Şampiyonasında 91 kiloda Murat Aydın birinci oldu.

Havayolu ile Kars’a gelen Dünya Şampiyonlarını Kars Harakani Havaalanında, Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Gürsel Polat, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven, TÜİK Bölge Müdürü Adnan Bedlek, KOSGEB Müdürü Lütfullah Aktaş, Erdemir, Ekinci ve Aydın aileleri ve çok sayıda Karslı vatandaşlar karşıladı.

Davul-zurna ile karşılanan şampiyonlara çiçekler hediye edildikten sonra gazetecilere açıklama yapan Kars Gençlik ve Spor Müdürü Gürsel Polat, “İlimize, ülkemize hayırlı olsun. Kars tarihinde bir ilk olarak tarihe geçmiştir. Gençler Dünya Şampiyonası 17-27 Kasım 2016 tarihleri arasında Rusya’nın Saint Petersburg kentinde yapıldı. 64 kiloda Tuğrulhan Erdemir sıkletinde Dünya Şampiyonu oldu, 60 kiloda ise Necat Ekinci sıkletinde Dünya 3’ncüsü oldu. Murat Aydın sporcumuz ise ilk turda sakatlanması sebebiyle doktor raporuyla hükmen yenik sayıldı ve müsabakadan çekilmiş oldu. Şöyle ki; Türkiye 10 siklette bu Milli Takımı temsil ediyordu. 10 sikletin 3 tanesi Kars ilinin sporcuları ile temsil edildi. Sporcularımızı tebrik ediyorum, bundan sonraki hayatlarında başarılarının artarak devamını diliyorum. Değişmeyeceklerini tahmin ediyorum, insan şampiyon oldukça büyüdükçe küçülmesini bilmeli ki bu karakter bu sporcularımızda var. inşallah bunları 2020 Olimpiyatlarda görmek istiyoruz. Şimdiden kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.


Dünya Şampiyonu Tuğrulhan Erdemir ise duygu ve düşüncelerini gazetecilere anlatarak, “Rusya’nın Saint Petersburg şehrinde yapılan Dünya Şampiyonası’nda şampiyon oldum. Finalde Rus rakibimle karşılaştım. Zorlu bir maçtı ama maçı aldım. İstiklal Marşımızı en iyi şekilde okuttum. Çok şükür Türkiyemize ve Karsımıza altın madalyayı getirdim. Ne Mutlu Türküm Diyene.” dedi.

Hedefinin 2020 Olimpiyatlar olduğunu belirten Dünya Şampiyonu Erdemir, şampiyon olduğu anki duygularını dile getirerek, “Ev sahibi rakibim ile ringin ortasındayız, kıran kırana bir maç. Elimin kalkması ve Rusların kendi marşlarını okutmaması büyük bir şey. Yanımızda bizim İstiklal Marşımız okunuyor ve gözlerimiz doluyor. Ne Mutlu Türküm Diyene.” ifadesini kullandı.

Romanya’da yapılan Uluslararası Yıldızlar Şampiyonasında 91 kiloda Murat Aydın ise, “Arkadaşlarımla Dünya Şampiyonasına katıldık. İlk turda maalesef kolumun sakatlanması nedeniyle doktor kararı ile yarıda bırakmak zorunda kaldım. Hayırlısı olsun arkadaşlarım şampiyon oldu. Kendim şampiyon olmuş gibi sevindim. Çok şükür orada İstiklal Marşımızı okuttuk ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Daha önce Romanya’da yapılan uluslararası turnuva vardı. Çok şükür orada 3’müzde dereceye girdik.” dedi.

Geçen yıl Avrupa Şampiyonu olduğunu ve şimdi ise Dünya 3’ncüsü olduğu belirten Necat Ekinci de, “Bu yıl ilk turda İsrailli rakibimi yendim. İkinci tur İtalya, Çeyrek Final Hindistan ve Yarı Finalde de geçen yılın Dünya Şampiyonu Özbekistanlı şampiyon ile dövüştüm. İyi bir maç yaptık, güzeldi. Ama olmadı, nasip diyelim. 3’ncülük nasip oldu. Önümüzdeki yıllara bakacağız. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Orada altın madalya alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.” diye konuştu.