Kars’ta Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kars İl Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen MEB Okullar Arası Halkoyunları Yarışması nefes kesti
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışmalarda ilk olarak jüri üyeleri yarışmacılara ve katılımcılara tanıtıldı. Salonu dolduranların tezahüratları arasında İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılan yarışma iki kategori şeklinde gerçekleştirildi. Düzenlemesiz ve Düzenlemeli olarak iki kategoride öğrencilerin halk oyunlarında hünerlerini sergilediği yarışmada salon aileleri ve arkadaşları tarafından tıka basa dolduruldu.
Düzenlemesi dalda Yıldızlar kategorisinde Digor Kocaköy Ortaokulu sahne alırken, Gençler kategorisinde ise Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Lisesi ve Haydar Aliyev Mesleki Teknik Lisesi yarıştı.
Düzenlemeli dalda Yıldızlar kategorisinde Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencileri performanslarını sergilerken Gençler kategorisinde ise Faik Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi , Gazi Kars Anadolu Lisesi ve Alpaslan Lisesi halk oyunları ekibi hünerlerini sergilediler. Kars, Ardahan, Iğdır ve Erzurum illerinden hakem heyetinden oluşturulan jürinin değerlendirmeleri sonrası yarışmada dereceye giren okullar açıklanacak.