Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel POLAT, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100’üncü yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İL Müdürü Polat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın ve vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizin ‘Şehitler Günü’nün idrak edildiğini söyledi.
İl Müdürü Polat, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir "ön sözü’’ ve başlangıcı olan Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir.
Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.
Bu duygularla; Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum.”