Dünya Şampiyonu Memleketinde Bayraklarla Karşılandı Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda altın madalya kazanan milli boksör Tuğrulhan Erdemir ve üçüncü olan Necati Ekinci, memleketleri Kars'ta davul­zurna eşliğinde coşkuyla karşılandı. Rusya'nın Saint Petersburg kentinde organize edilen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda altın madalya kazanan Tuğrulhan Erdemir ile şampiyonada üçüncü olan Necati Ekinci Kars Harakani Havalimanından davul­zurna eşliğinde halay çekilerek karşılandı.

Genç sporcuları, şampiyonada altın madalya kazanan Tuğrulhan Erdemir'in annesi Münevver ile babası Yakup Erdemir, Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Polat, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven, bazı kurum müdürleri ile sporcuların yakınları çiçeklerle karşıladı. Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır boks yaptığını belirterek, daha öncesinde katıldığı turnuvalarda 6 defa Türkiye şampiyonu, 2'inci kez de dünya şampiyonluğunu kazandığını söyledi. Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda Rus rakibini kendi evinde yendiğini hatırlatan Erdemir "Genç Erkekler Dünya Şampiyonasından Rus rakibi yenerek dünya şampiyonu oldum. Zorlu bir
maçtı, maçı aldım ve İstiklal Marşımızı okutturdum, bayrağımızı dalgalandırdım. Kars'ımıza Türkiye’mize altın madalya getirdik, beni yetiştiren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum." dedi.
Erdemir, en büyük destekçisinin ailesi olduğunu aktararak, "Başarımın arkasındaki sır ailem, en büyük destekçim babam. 'Ne Mutlu Türküm Diyene' 2'inci kez Dünya Şampiyonluğuna ulaştım.
2020 Tokyo Olimpiyatlarında Türkiye'ye altın madalya getirmek istiyorum. Çok mutluyum heyecanlıyım başarılarımız inşallah devam edecek." diye konuştu.
Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Polat da sporcuların başarılarının ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Kars tarihinde bir ilk. Kars'tan giden sporcularımız başarı elde ediyor. İnşallah devamı da gelecek. Bu sporcuların kişilik yönünden değişmeyeceklerini tahmin ediyorum çünkü bir insan şampiyon oldukça, büyüdükçe küçülmesini bilmeli ki bu karakter de busporcularımızda mevcut." ifadesini kullandı.
Dünya Gençler Boks Şampiyonasında altın madalya kazanan Tuğrulhan Erdemir'in annesi Münevver Erdemir, oğullarının 2'inci kez dünya şampiyonu olmasından dolayı gururlandıklarını söyledi.
Baba Yakup Erdemir ise Tuğrulhan'ın boksa yatık olduğunu ifade ederek, genç sporcunun Türkiye'ye yeni madalyalar kazandıracağına inandıklarını belirtti. Sporcular daha sonra kentte konvoy yaparak zafer turu attı.