Kars Gençlik Merkezimiz tarafından 57. Alay Vefa Yürüyüşü Etkinliği İlimizden 10 Bayan Gençlik Merkezi Üyemizin katılımıyla Çanakkale İlinde Gerçekleştirildi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'nci yıl dönümü anma törenleri kapsamında düzenlenen 10 bin kişiden oluşan üniversite öğrencileri, izciler, askeri lise ve harp okulu öğrencileri ile vatandaşlar 57'nci Alay Vefa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu organizasyonunda düzenlenen '57'nci Alay Vefa Yürüyüşü'ne katılanlar, ilk olarak Eceabat İlçesi'ne bağlı Kocadere Köyü'nde kamp kurdu. Türk Kızılay'ı ile Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığı, yürüyüş öncesinde katılımcılara, tümü şehit düşen 57'nci Alay askerlerinin son yemeği kırık buğday çorbasını dağıttı.

SABAH NAMAZI KILINDI

101 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazını kılındı. Ardından Bakan Kılıç, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Vali Hamza Erkal ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00'yı gösterdiğinde harekete geçti.

ATALARINA YÜRÜDÜLER

Yarbay Mustafa Kemal'in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca; savaşların kahraman birliği 57'nci Alayı Conkbayırı'na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Atlı süvari birliklerinin de yer aldığı yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1.5 saat sonra Conkbayırı'nda sona erdi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu'nun 4 bin izcisiyle katıldığı yürüyüşe katılan yavru kurtlar, sırtlarında 'Dedeciğim ben geldim' yazılı cepkenleriyle kilometreleri aşmasının gururunu yaşadı.