Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde bulunan engelli çocuklara rehabilite amaçlı spor kursları düzenlendi.
 

İsmail Aytemiz Spor salonunda yapılan kurslara yaklaşık 25-30 engelli katılıyor. Profesyonel hocalar eşliğinde verilen kurslarda engellilerin mutluluğu gözlerinden okunuyor. Haftanın 2 günü yapılan çalışmalarda, katılan engelli çocuklar atlayıp, zıplayıp, koşup oynayarak eğleniyorlar.
Kars Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak bu engelli kardeşlerimizin engellerini ortadan kaldırıp hayata daha olumlu bakmalarını sağlamak istediklerini belirterek, “ Gençlik Merkezinde, Uzman eğitmenler eşliğinde haftada 2 gün bu kardeşlerimize Terapik Rekreasyon uygulamasıyla engelli çocukların genel sağlığına katkıda bulunmak, onları eğlendirmek ve çeşitli spor branşlarıyla yaşama daha olumlu bakmalarını amaçlıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzle birlikte gene yakın bir zamanda bu kardeşlerimiz için Erzurum’a, eğlenmeleri gezip yeni yerleri görmeleri için bir gezi düzenleyeceğiz ” dedi.

İsmail Aytemiz Spor salonunda düzenlenen kurslar haftada 2 gün saat 15;00 ile 17;00 arası yapılmaktadır.